Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010

Agustins Jordgubbbullar med färska svenska jordgubbar

Av ag li - 5 oktober 2010 18:17

48 st

Ugn:225-250 grader


Ingredienser

125-150 g margarin

5 dl röd mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1 dl vit sirap

14-15 dl vetemjöl


Fyllning:

20 st svenska färska jordgubbar

1 dl flytande margarin


Pensling

1 ägg,uppvispat

 100 g osaltade Cashewnötter


Smält fettet i en kastrull,

tillsätt  mjölken och värm

till cirka 37 grader.Rör ut

jästen med degspadet i en bunke eller

köksmaskin.


Tillsätt sirap,salt och

nästan allt mjöl,spara lite

till ubakningen.Arbeta

degen tills den blir slät

och blank.

Täck den med bakduk och låt jäsa

på rumsvartmt ställe 30-40 minuter.

Dela degen i 2 delar.

Kavla ut dem till avlånga

kakor,cirka 25*50 centimeter.


Ta fram och skölj och noppa jordgubbarna med

jordgubbs snoppare,

Fördela fyllningen på

längden över halva kakan

och vik över den ofyllda

sidan.Skär kakan

tvärsöver i cirka 2 centimeter breda bitar.

Tvinna varje degremsa

och forma den tills en lös

knut. Lägg den på plåtar

med bakplåtspapper.


Gör likadant med den andra kakan.Jäs under

bakduk cirka 30 minuter.

Pensla bullarna och fin

hacka Cashewnötterna

strö över bullarna.


Grädda i mitten av ugnen

5-8 minuter i 225 -250 grader.

Låt bullarna

svalna på galler under bakduk.


Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ag li - 5 augusti 2011 23:13

Ingredienser:   6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial   Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten häll s...

Av ag li - 16 februari 2011 20:19

Agustins Nyttiga smulpajdeg Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med...

Av ag li - 3 november 2010 17:39

Ingredienser: 100 g Milda Mat Bakmargarin i folie (rumsvarmt) 0,5 dl socker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1,5 tsk äkta vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 msk vatten   Fyllning: 5 dl hackad Cashewnötter utan salt   Gör  så här...

Av ag li - 8 oktober 2010 13:07

4 port Ingredienser 1000 g Alaska Pollock filéer 3 st gula lökar krydda rikligt med kryddjohans gratängkrydda 5 dl Créme fraiche 2 dl Sweet Thai sauce 2 krm salt       Gör så här:   1. Ta fram en flattallrik tina fiske...

Av ag li - 7 oktober 2010 01:15

  Ingredienser 800 g Lövbiff 12 st Blå Kongo potatisar 40 g margarin 1.Ta fram potatisarn  och skala dom lägg sedan dom skalade potatisarna i en bunken med vatten ställ sedan bunken i kylskåpet. Ta sedan fram lövbiffen och  skär ...

Ovido - Quiz & Flashcards