Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010

Agustins Flygande fyllda crépes

Av ag li - 5 oktober 2010 22:17

Fina  pannkakor grundrecept

3 ägg

6 dl röd mjölk

2½ dl vetemjöl

1 nypa salt

2 msk avsvalnat smält smör

 

smör till stekning

 

Vispa sönder äggen och

tillsätt hälften av mjölken,möjl och salt.

Vispa till en jämn smet.

Häll i resten av mjölken

och det smälta avsvalnade fettet. Låt smeten vila ca 30 minuter i kylskåpet före gräddningen. Grädda i

stekpanna med sluttande kanter.

Beräkna knappt 1 dl smet till 1 pannkaka ½ dl till crépesstorlek.

Hetta upp stekpannan

och lägg i lite fett.Häll

 ett tunt lager smet i stekpannan.

När ytan  stelnat är det dags att vända och grädda på andra sidan

färgen

ska vara ljust gyllenbrun.

Rör om i smeten  då och då, så att mjölet inte

sjunker till botten.


Fyllning:

800 g frysta Pangasiusfiléer

1 stor gul lök

5 dl lätt Créme Fraiche

rikligt med Ketchup

2 krm salt



1.Ta fram och tina  fisken

skär sedan alla filéer i mitten

så det blir två delar av alla filéer bunta sedan ihop dom

och skär som i tunna strimlor.

 

 

2.Blanda ingredienserna

till såsen,

Fin hack löken,

öppna créme fraichen

och häll innehållet i en

skål och tillsätt rikligt med ketchup

och lite salt.

 

 

3.Ta fram en djuptallrik

lägg fisken i en den och häll

såsen över fisken blanda

runt det.

 

4.Ta fram en

Gratängform spreja den med lite  rapsolja.

Ta fram en stor tallrik lägg 6 stycken crépes fyll varje crépes

med Fygandefisko och rull ihop  dom och lägg

dom i en Gratängform.

 

 

5.Ta på ugnen på 175

grader vänta tills den är het ställ  då in crépesen i

ugnen och  grädda dom i

35 min ta sedan ut dom

när klockan ringer och  ska serveras het.

 

 

Skriven  och gjord av Agustin@>-------

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ag li - 5 augusti 2011 23:13

Ingredienser:   6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial   Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten häll s...

Av ag li - 16 februari 2011 20:19

Agustins Nyttiga smulpajdeg Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med...

Av ag li - 3 november 2010 17:39

Ingredienser: 100 g Milda Mat Bakmargarin i folie (rumsvarmt) 0,5 dl socker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1,5 tsk äkta vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 msk vatten   Fyllning: 5 dl hackad Cashewnötter utan salt   Gör  så här...

Av ag li - 8 oktober 2010 13:07

4 port Ingredienser 1000 g Alaska Pollock filéer 3 st gula lökar krydda rikligt med kryddjohans gratängkrydda 5 dl Créme fraiche 2 dl Sweet Thai sauce 2 krm salt       Gör så här:   1. Ta fram en flattallrik tina fiske...

Av ag li - 7 oktober 2010 01:15

  Ingredienser 800 g Lövbiff 12 st Blå Kongo potatisar 40 g margarin 1.Ta fram potatisarn  och skala dom lägg sedan dom skalade potatisarna i en bunken med vatten ställ sedan bunken i kylskåpet. Ta sedan fram lövbiffen och  skär ...

Ovido - Quiz & Flashcards