Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010
Fina pannkakor grundrecept
3 ägg
6 dl röd mjölk
2½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk avsvalnat smält smör
smör till stekning
Vispa sönder äggen och
tillsätt hälften av mjölken,möjl och salt.
Vispa till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken
och det smälta avsvalnade fettet. Låt smeten vila ca 30 minuter i kylskåpet före gräddningen. Grädda i
stekpanna med sluttande kanter.
Beräkna knappt 1 dl smet till 1 pannkaka ½ dl till crépesstorlek.
Hetta upp stekpannan
och lägg i lite fett.Häll
ett tunt lager smet i stekpannan.
När ytan stelnat är det dags att vända och grädda på andra sidan
färgen
ska vara ljust gyllenbrun.
Rör om i smeten då och då, så att mjölet inte
sjunker till botten.
Fyllning:
800 g frysta Pangasiusfiléer
1 stor gul lök
5 dl lätt Créme Fraiche
rikligt med Ketchup
2 krm salt
1.Ta fram och tina fisken
skär sedan alla filéer i mitten
så det blir två delar av alla filéer bunta sedan ihop dom
och skär som i tunna strimlor.
2.Blanda ingredienserna
till såsen,
Fin hack löken,
öppna créme fraichen
och häll innehållet i en
skål och tillsätt rikligt med ketchup
och lite salt.
3.Ta fram en djuptallrik
lägg fisken i en den och häll
såsen över fisken blanda
runt det.
4.Ta fram en
Gratängform spreja den med lite rapsolja.
Ta fram en stor tallrik lägg 6 stycken crépes fyll varje crépes
med Fygandefisko och rull ihop dom och lägg
dom i en Gratängform.
5.Ta på ugnen på 175
grader vänta tills den är het ställ då in crépesen i
ugnen och grädda dom i
35 min ta sedan ut dom
när klockan ringer och ska serveras het.
Skriven och gjord av Agustin@>-------
Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten häll s...
Agustins Nyttiga smulpajdeg Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med...
Ingredienser: 100 g Milda Mat Bakmargarin i folie (rumsvarmt) 0,5 dl socker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1,5 tsk äkta vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 msk vatten Fyllning: 5 dl hackad Cashewnötter utan salt Gör så här...
4 port Ingredienser 1000 g Alaska Pollock filéer 3 st gula lökar krydda rikligt med kryddjohans gratängkrydda 5 dl Créme fraiche 2 dl Sweet Thai sauce 2 krm salt Gör så här: 1. Ta fram en flattallrik tina fiske...
Ingredienser 800 g Lövbiff 12 st Blå Kongo potatisar 40 g margarin 1.Ta fram potatisarn och skala dom lägg sedan dom skalade potatisarna i en bunken med vatten ställ sedan bunken i kylskåpet. Ta sedan fram lövbiffen och skär ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|