Direktlänk till inlägg 6 oktober 2010
Det här behöver till ca 50 bullar:
50 g jäst
5 dl lätt mjölk
150 g smör
1 dl vit sirap
1 krm salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
1 kg färska Blåbär
Vit Choklad Fazer |
2 st 100 g
Pensling. uppvispat ägg pärlsocker
Gör så här:
1. Finfördela jästen i en bunke.Rör ut den i lite av den kalla mjölken. Smäll smöret i en kastrull och häll på resten av mjölken. Ljumma blandningen till 37 grader. Häll det över jästen.Rör ner sirap. Blanda ner vetemjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Täck med bakduk och låt den jäsa till in dubbla storlek ca 30 min. 2. Sätt ugnen på 225 grader.
3.Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut en del i taget till ca 60 gånger 25 cm.
4. Ta fram chokladen och fin hacka den, ta sedan fram dom färska blåbärna och fördela bären och chokladen ovanpå.
5.Rulla ihop och skär till ca 2 cm breda bullar som läggs en och en på en plåt med små bullpapper på.
6. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 5-10 min. och Låt svalna på galler.
Skriven och gjor av kocken Agustin@>------ |
Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten häll s...
Agustins Nyttiga smulpajdeg Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med...
Ingredienser: 100 g Milda Mat Bakmargarin i folie (rumsvarmt) 0,5 dl socker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1,5 tsk äkta vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 msk vatten Fyllning: 5 dl hackad Cashewnötter utan salt Gör så här...
4 port Ingredienser 1000 g Alaska Pollock filéer 3 st gula lökar krydda rikligt med kryddjohans gratängkrydda 5 dl Créme fraiche 2 dl Sweet Thai sauce 2 krm salt Gör så här: 1. Ta fram en flattallrik tina fiske...
Ingredienser 800 g Lövbiff 12 st Blå Kongo potatisar 40 g margarin 1.Ta fram potatisarn och skala dom lägg sedan dom skalade potatisarna i en bunken med vatten ställ sedan bunken i kylskåpet. Ta sedan fram lövbiffen och skär ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|