Direktlänk till inlägg 6 oktober 2010
Det här behöver tills 36 st bullar:
11-12 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150g smör
50 g jäst för söta degar
3 dl kall rödmjölk
1 ägg
Fyllning:
2 st Cashewnötter KRAV, 200 g
2 st 200 g Daimchoklad
Garnering.
1 msk florsocker
Gör så här:
1. Blanda 11 vetemjöl
med socker och pakpulver.
Finfördela
smöret i blandningen.
2. Rör ut jästen i mjölken
och tillsätt ägget.
Häll blandningen över mjölet och arbeta ihop
till en deg.Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa ca 50 min.
3.Grov hacka Cashewnötterna och Chokladen, lägg
chokladen och Cashewnötterna i en skål ställ sedan i skålen i kylskåpet.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord.
Kalva ut degen till en kvadrat 50 gånger 50 cm.
Sporra eller skär
ut 36 fyrkanter. Vik in hörnen mot mitten och
tryck till. Lägg dem i stora papperformar.
5. Ta ut skålen ur kylskåpet och fördela blandningen
i mitten på varje bulle. jäs under duk ca 45 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
6. Sikta lite florsocker
över bullarna, Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
Ta sedan ut dom och låt dom svalna lite före servering.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>--------
Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten häll s...
Agustins Nyttiga smulpajdeg Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med...
Ingredienser: 100 g Milda Mat Bakmargarin i folie (rumsvarmt) 0,5 dl socker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1,5 tsk äkta vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 msk vatten Fyllning: 5 dl hackad Cashewnötter utan salt Gör så här...
4 port Ingredienser 1000 g Alaska Pollock filéer 3 st gula lökar krydda rikligt med kryddjohans gratängkrydda 5 dl Créme fraiche 2 dl Sweet Thai sauce 2 krm salt Gör så här: 1. Ta fram en flattallrik tina fiske...
Ingredienser 800 g Lövbiff 12 st Blå Kongo potatisar 40 g margarin 1.Ta fram potatisarn och skala dom lägg sedan dom skalade potatisarna i en bunken med vatten ställ sedan bunken i kylskåpet. Ta sedan fram lövbiffen och skär ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|