Alla inlägg under oktober 2010

Av ag li - 5 oktober 2010 21:24

Ingredienser

 8 dl färska blåbär

8 dl fäska hallon

socker


Agustin Smuldeg

4 dl vetemjöl

1 dl flytade margarin

2 st socker



1. Ta fram en bunke

häll mjölet och margarinet och sockert i den

böja arbeta ihop degen med fingrarna till en perfekt smuldeg.


2 ställ  in bunken med degen i kylskåpet låt den vila där i 15 min.

ta sedan fram degen i rumstempratur, ta sedan fram 6 mörmått för dela degen i varje mått börja sedan bygga en perfekt bottnar och kanter i varje mörmått.


3 ställ  dom färdiga mörmåtten i kylskåpet låt dom vila i 10 min

ta sedan ut dom och lägg dom på

plåtar

med bakplåtspapper.


4. Sätt ugnen på på 175  grader  och vänta tills den är varm

förgrädda då mörmåtten i 11 minuter ta sedan ute dom och låte dom svalna lite.


5. Fördela hallonen och blåbärna i varjen mörmått  och strö lite socker över varje mörmått och grädda sedan mörmåtten i samma grad tal som förut men nu ska du grädda dom i 13 minuter.


6. Ta sedan ut dom och låt dom svalna lite före servering.


Skriven och gjord av kocken Agustin@>------



Av ag li - 5 oktober 2010 19:14

 Ingredienser

2 st 500 Findus FRYST LAXFILÉ

500 g fryst Broccolibukett

5 st mogna Avcado

2 st 250 ml Milda mat extra

EXTRA FYLLIG -EXTRA LÄTT

½ fiskbuljongtärning

2. Kärna ur avocadona

och gröp sedan ur dom

med en matsked,hacka

sedan köttet i bågar och skär sedan dom i tärningar,

lägg dom i en kastrull gör detsamma med brocclibuketterna.


3 Tillsätt sedan 2 st 250 ml

Milda mat extra

EXTRA FYLLIG-EXTRALÄT.

ta fram laxarna och skär dom i strimlor och sedan skär du strimlorna i tjocka bitar tillsätt sedan  ½ fiskbuljongtärning, låt det koka upp på 4 och rör sedan om lite

 dra sedan ner till 2 och låt det sedan Sjud  under  lock rör om då och då.

får inte bränna.


4. Soppan ska serveras varm med ett gott vitt vin till.

skriven och gjord av kocken Agustin@>------- 


Av ag li - 5 oktober 2010 18:17

48 st

Ugn:225-250 grader


Ingredienser

125-150 g margarin

5 dl röd mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1 dl vit sirap

14-15 dl vetemjöl


Fyllning:

20 st svenska färska jordgubbar

1 dl flytande margarin


Pensling

1 ägg,uppvispat

 100 g osaltade Cashewnötter


Smält fettet i en kastrull,

tillsätt  mjölken och värm

till cirka 37 grader.Rör ut

jästen med degspadet i en bunke eller

köksmaskin.


Tillsätt sirap,salt och

nästan allt mjöl,spara lite

till ubakningen.Arbeta

degen tills den blir slät

och blank.

Täck den med bakduk och låt jäsa

på rumsvartmt ställe 30-40 minuter.

Dela degen i 2 delar.

Kavla ut dem till avlånga

kakor,cirka 25*50 centimeter.


Ta fram och skölj och noppa jordgubbarna med

jordgubbs snoppare,

Fördela fyllningen på

längden över halva kakan

och vik över den ofyllda

sidan.Skär kakan

tvärsöver i cirka 2 centimeter breda bitar.

Tvinna varje degremsa

och forma den tills en lös

knut. Lägg den på plåtar

med bakplåtspapper.


Gör likadant med den andra kakan.Jäs under

bakduk cirka 30 minuter.

Pensla bullarna och fin

hacka Cashewnötterna

strö över bullarna.


Grädda i mitten av ugnen

5-8 minuter i 225 -250 grader.

Låt bullarna

svalna på galler under bakduk.


Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------

Ovido - Quiz & Flashcards