Alla inlägg under oktober 2010
Ingredienser
8 dl färska blåbär
8 dl fäska hallon
socker
Agustin Smuldeg
4 dl vetemjöl
1 dl flytade margarin
2 st socker
1. Ta fram en bunke
häll mjölet och margarinet och sockert i den
böja arbeta ihop degen med fingrarna till en perfekt smuldeg.
2 ställ in bunken med degen i kylskåpet låt den vila där i 15 min.
ta sedan fram degen i rumstempratur, ta sedan fram 6 mörmått för dela degen i varje mått börja sedan bygga en perfekt bottnar och kanter i varje mörmått.
3 ställ dom färdiga mörmåtten i kylskåpet låt dom vila i 10 min
ta sedan ut dom och lägg dom på
plåtar
med bakplåtspapper.
4. Sätt ugnen på på 175 grader och vänta tills den är varm
förgrädda då mörmåtten i 11 minuter ta sedan ute dom och låte dom svalna lite.
5. Fördela hallonen och blåbärna i varjen mörmått och strö lite socker över varje mörmått och grädda sedan mörmåtten i samma grad tal som förut men nu ska du grädda dom i 13 minuter.
6. Ta sedan ut dom och låt dom svalna lite före servering.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>------
Ingredienser
2 st 500 Findus FRYST LAXFILÉ
500 g fryst Broccolibukett
5 st mogna Avcado
2 st 250 ml Milda mat extra
EXTRA FYLLIG -EXTRA LÄTT
½ fiskbuljongtärning
2. Kärna ur avocadona
och gröp sedan ur dom
med en matsked,hacka
sedan köttet i bågar och skär sedan dom i tärningar,
lägg dom i en kastrull gör detsamma med brocclibuketterna.
3 Tillsätt sedan 2 st 250 ml
Milda mat extra
EXTRA FYLLIG-EXTRALÄT.
ta fram laxarna och skär dom i strimlor och sedan skär du strimlorna i tjocka bitar tillsätt sedan ½ fiskbuljongtärning, låt det koka upp på 4 och rör sedan om lite
dra sedan ner till 2 och låt det sedan Sjud under lock rör om då och då.
får inte bränna.
4. Soppan ska serveras varm med ett gott vitt vin till.
skriven och gjord av kocken Agustin@>-------
48 st
Ugn:225-250 grader
Ingredienser
125-150 g margarin
5 dl röd mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl vit sirap
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
20 st svenska färska jordgubbar
1 dl flytande margarin
Pensling
1 ägg,uppvispat
100 g osaltade Cashewnötter
Smält fettet i en kastrull,
tillsätt mjölken och värm
till cirka 37 grader.Rör ut
jästen med degspadet i en bunke eller
köksmaskin.
Tillsätt sirap,salt och
nästan allt mjöl,spara lite
till ubakningen.Arbeta
degen tills den blir slät
och blank.
Täck den med bakduk och låt jäsa
på rumsvartmt ställe 30-40 minuter.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut dem till avlånga
kakor,cirka 25*50 centimeter.
Ta fram och skölj och noppa jordgubbarna med
jordgubbs snoppare,
Fördela fyllningen på
längden över halva kakan
och vik över den ofyllda
sidan.Skär kakan
tvärsöver i cirka 2 centimeter breda bitar.
Tvinna varje degremsa
och forma den tills en lös
knut. Lägg den på plåtar
med bakplåtspapper.
Gör likadant med den andra kakan.Jäs under
bakduk cirka 30 minuter.
Pensla bullarna och fin
hacka Cashewnötterna
strö över bullarna.
Grädda i mitten av ugnen
5-8 minuter i 225 -250 grader.
Låt bullarna
svalna på galler under bakduk.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|