Direktlänk till inlägg 5 augusti 2011

Super Smarrig kycklingpaj

Av ag li - 5 augusti 2011 23:13

Ingredienser:


6 dl vetemjölspecial

1 dl vetekli

2 dl rapsolja

1 dl vetemjölspecial


Ta fram en matberedare

blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg.

Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten

häll sedan degen i den och börja sedan bygga perfekta kanter runt om

fortsätt sedan med att bygga en perfekt botten

ställ sedan in pajskalet i kylskåpet och låt den vila i 55 min.

Ta sedan ut den och nagga den med en gaffel

sätt på ugnen på 175 grader vänta till den har blivit varm

förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i 11 minuter.

Ta sedan ut den och låt den kalna.


Fyllning:

1900 g tinad kycklingfiléer

3 st gula lökar

några strö med Curry och några strö med Toscanakrydda

1 burk färdigsås

Chinese Sweet & Sour sauce


Ta fram en skärbräda, skär kycklingfiléerna i strimlor först och sedan i bitar lägg sedan tillbaka dom i skålen,

skala och finhacka löckarna.

Ta sedan fram en stor stekpanna sätt den på plattan lägg sedan i lite olja och några strö med curry och toscanakrydda,sätt  sedan på plattan på sex ooch vänta tills den har blivit varm lägg då i löken,kycklingen och låt det steka tillsammans dra sedan ner plattan till 2, tillsätt fårdigsåsen blanda rundt väl och låt det små koka lite.

 

Pajdeg:


Ingredienser:


6 dl vetemjölspecial


1 dl vetekli


2 dl rapsolja


1 dl vetemjölspecial


Ta fram en matberedare


blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg.


Ta sedan fram en pajform med löstagbar botten


häll sedan degen i den och börja sedan bygga perfekta kanter runt om


fortsätt sedan med att bygga en perfekt botten


ställ sedan in pajskalet i kylskåpet och låt den vila i 55 min.


Ta sedan ut den och nagga den med en gaffel


sätt på ugnen på 175 grader vänta till den har blivit varm


förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i 11 minuter.


Ta sedan ut den och låt den kalna.


Häll sedan i fyllningen i pajen och riv sedan över lite ost så det täcker fyllningen grädda sedan pajen igen men nu i 150 grader och nu i 10-11 minuter.

Ta sedan ut den och låt den kallna lite före servering.


skriven och gjord av kocken Agustin.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ag li - 16 februari 2011 20:19

Agustins Nyttiga smulpajdeg Ingredienser: 6 dl vetemjölspecial 1 dl vetekli 2 dl rapsolja 1 dl vetemjölspecial Ta fram en matberedare blanda ingredienserna i den mixa sedan i hop till en matig smuldeg. Ta sedan fram en pajform med...

Av ag li - 3 november 2010 17:39

Ingredienser: 100 g Milda Mat Bakmargarin i folie (rumsvarmt) 0,5 dl socker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1,5 tsk äkta vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 msk vatten   Fyllning: 5 dl hackad Cashewnötter utan salt   Gör  så här...

Av ag li - 8 oktober 2010 13:07

4 port Ingredienser 1000 g Alaska Pollock filéer 3 st gula lökar krydda rikligt med kryddjohans gratängkrydda 5 dl Créme fraiche 2 dl Sweet Thai sauce 2 krm salt       Gör så här:   1. Ta fram en flattallrik tina fiske...

Av ag li - 7 oktober 2010 01:15

  Ingredienser 800 g Lövbiff 12 st Blå Kongo potatisar 40 g margarin 1.Ta fram potatisarn  och skala dom lägg sedan dom skalade potatisarna i en bunken med vatten ställ sedan bunken i kylskåpet. Ta sedan fram lövbiffen och  skär ...

Av ag li - 6 oktober 2010 23:37

 Ingredienser: 400 g findus frys Torskfilé 200 g Tomatpure 2 st gula lökar 140 g bacon         1. Ta fram en djuptallrik, tina  fisken i den. Skala och fin hacka lökarna och baconen på en skärbräda.         2. Låt filé...

Ovido - Quiz & Flashcards