Senaste inläggen

Av ag li - 6 oktober 2010 03:10

Ingredinser:

1 kg Äkta Parmigiano Reggiano ost ska vara  stämpel på

som indikerar att den är en äkta Parmeran ost.

1000 g köttfärs

2 st äggulor

 

 

 

1. Ta fram en stor bunke

lägg i köttfärsen i den

och tillsätt 2 äggulor i den riv sedan

Parmigiano Reggiano ost över köttet och

blanda runt det med en träsked.

 

 

 

2. Ta en klick med Parmigiano Reggiano

köttfärsen och rulla

perfekta Parmigiano Reggiano-köttbullar.

 

 

 

3.Ta fram en stor

stekpanna spreja den med lite rapsolja i den,

sätt den på plattan sätt plattan sätt sedan plattan på 5

och låt den bli varm ta sedan  dom Parmigiano Reggiano köttbullarna

och stek dom.

 

 

4.Dra ner plattan till 1

och gör fler Parmigiano

Reggiano köttbullar och dra upp plattan till 5 och stek dom,

fortsätt  så till smeten är slut.

 

 

5 Dom serveras varma met ny kokt ris.

 

 

Skriven och gjord av kocken Agustin@>------

Av ag li - 5 oktober 2010 23:32

Ingredienser

900 g Grytbitar

500 g Cashewnötter

 

 

1. Ta fram en  bunke

 

gör Agustins marinad

 

Ingredienser

1 ½ msk  rapsolja

2 dl thai sweet chilisacue

1 gul lök

1 tsk salt

1 tsk socker

och några riv med  svartpepparkvarnen

 

 

 

Fin hacka löken lägg i den

i bunken och tillsätt oljan

och Thai Sweet chilisauce,

tillsätt socker, tillsätt sedan salt och svartpeppar.



2. Ta ut grytbitarna ur

kartongen och häll av

blodet av dom och ta

sedan varje bit och skär

dom i tuna skivor och

skär sedan skivorna i strimlor och lägg

strimlorna i marinaden

och ställ sedan in dom

marineradegrytbitstrimlorna

i kylskåpet över natten.



3 Gör Agustins  Hemmagjorda

smulpajdeg


Ingredienser

1 dl flytande margarin

4 dl vetemjöl


Ta fram en bunke.

sikta i 4 dl vetemjöl i den

tillsätt sedan 1 dl flytande margarin

arbeta ihop en perfekt smuldeg med  fingrarna.



4. Ta sedan fram en pajform och lägg degen i den

och böja att bygga en perfekt botten på 1 milimeter och  fortsätt sedan bygga kanter på 1 milimeter runt om pajformen,ställs sedan in den färdiga pajskalet i kylskåpet och låt en vila där i 15 minuter.



5.Nagg den med en gaffel ställ sedan in pajskalet i kylskåpt igen.




6.Ta ut pajskalet ur kylskåpet & sätt på ugnen på 175 grader

och vänta tills den är varm du förgrädda du pajskalet i 11 minuter

ta sedan ut den när klockan ringer och låt den svalna lite.



7. Häll i den marineradegrytbitstrimlorna i pajen,

grov hacka sedan Cashewnötterna på skärbräda  och strö sedan över pajen

och grädda sedan den på 175 grader i 35 minuter.

ta sedan ut den när klockan ringer

den ska vara varm när du servera den.



Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------

Av ag li - 5 oktober 2010 22:17

Fina  pannkakor grundrecept

3 ägg

6 dl röd mjölk

2½ dl vetemjöl

1 nypa salt

2 msk avsvalnat smält smör

 

smör till stekning

 

Vispa sönder äggen och

tillsätt hälften av mjölken,möjl och salt.

Vispa till en jämn smet.

Häll i resten av mjölken

och det smälta avsvalnade fettet. Låt smeten vila ca 30 minuter i kylskåpet före gräddningen. Grädda i

stekpanna med sluttande kanter.

Beräkna knappt 1 dl smet till 1 pannkaka ½ dl till crépesstorlek.

Hetta upp stekpannan

och lägg i lite fett.Häll

 ett tunt lager smet i stekpannan.

När ytan  stelnat är det dags att vända och grädda på andra sidan

färgen

ska vara ljust gyllenbrun.

Rör om i smeten  då och då, så att mjölet inte

sjunker till botten.


Fyllning:

800 g frysta Pangasiusfiléer

1 stor gul lök

5 dl lätt Créme Fraiche

rikligt med Ketchup

2 krm salt



1.Ta fram och tina  fisken

skär sedan alla filéer i mitten

så det blir två delar av alla filéer bunta sedan ihop dom

och skär som i tunna strimlor.

 

 

2.Blanda ingredienserna

till såsen,

Fin hack löken,

öppna créme fraichen

och häll innehållet i en

skål och tillsätt rikligt med ketchup

och lite salt.

 

 

3.Ta fram en djuptallrik

lägg fisken i en den och häll

såsen över fisken blanda

runt det.

 

4.Ta fram en

Gratängform spreja den med lite  rapsolja.

Ta fram en stor tallrik lägg 6 stycken crépes fyll varje crépes

med Fygandefisko och rull ihop  dom och lägg

dom i en Gratängform.

 

 

5.Ta på ugnen på 175

grader vänta tills den är het ställ  då in crépesen i

ugnen och  grädda dom i

35 min ta sedan ut dom

när klockan ringer och  ska serveras het.

 

 

Skriven  och gjord av Agustin@>-------

Av ag li - 5 oktober 2010 21:24

Ingredienser

 8 dl färska blåbär

8 dl fäska hallon

socker


Agustin Smuldeg

4 dl vetemjöl

1 dl flytade margarin

2 st socker



1. Ta fram en bunke

häll mjölet och margarinet och sockert i den

böja arbeta ihop degen med fingrarna till en perfekt smuldeg.


2 ställ  in bunken med degen i kylskåpet låt den vila där i 15 min.

ta sedan fram degen i rumstempratur, ta sedan fram 6 mörmått för dela degen i varje mått börja sedan bygga en perfekt bottnar och kanter i varje mörmått.


3 ställ  dom färdiga mörmåtten i kylskåpet låt dom vila i 10 min

ta sedan ut dom och lägg dom på

plåtar

med bakplåtspapper.


4. Sätt ugnen på på 175  grader  och vänta tills den är varm

förgrädda då mörmåtten i 11 minuter ta sedan ute dom och låte dom svalna lite.


5. Fördela hallonen och blåbärna i varjen mörmått  och strö lite socker över varje mörmått och grädda sedan mörmåtten i samma grad tal som förut men nu ska du grädda dom i 13 minuter.


6. Ta sedan ut dom och låt dom svalna lite före servering.


Skriven och gjord av kocken Agustin@>------



Av ag li - 5 oktober 2010 19:14

 Ingredienser

2 st 500 Findus FRYST LAXFILÉ

500 g fryst Broccolibukett

5 st mogna Avcado

2 st 250 ml Milda mat extra

EXTRA FYLLIG -EXTRA LÄTT

½ fiskbuljongtärning

2. Kärna ur avocadona

och gröp sedan ur dom

med en matsked,hacka

sedan köttet i bågar och skär sedan dom i tärningar,

lägg dom i en kastrull gör detsamma med brocclibuketterna.


3 Tillsätt sedan 2 st 250 ml

Milda mat extra

EXTRA FYLLIG-EXTRALÄT.

ta fram laxarna och skär dom i strimlor och sedan skär du strimlorna i tjocka bitar tillsätt sedan  ½ fiskbuljongtärning, låt det koka upp på 4 och rör sedan om lite

 dra sedan ner till 2 och låt det sedan Sjud  under  lock rör om då och då.

får inte bränna.


4. Soppan ska serveras varm med ett gott vitt vin till.

skriven och gjord av kocken Agustin@>------- 


Av ag li - 5 oktober 2010 18:17

48 st

Ugn:225-250 grader


Ingredienser

125-150 g margarin

5 dl röd mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1 dl vit sirap

14-15 dl vetemjöl


Fyllning:

20 st svenska färska jordgubbar

1 dl flytande margarin


Pensling

1 ägg,uppvispat

 100 g osaltade Cashewnötter


Smält fettet i en kastrull,

tillsätt  mjölken och värm

till cirka 37 grader.Rör ut

jästen med degspadet i en bunke eller

köksmaskin.


Tillsätt sirap,salt och

nästan allt mjöl,spara lite

till ubakningen.Arbeta

degen tills den blir slät

och blank.

Täck den med bakduk och låt jäsa

på rumsvartmt ställe 30-40 minuter.

Dela degen i 2 delar.

Kavla ut dem till avlånga

kakor,cirka 25*50 centimeter.


Ta fram och skölj och noppa jordgubbarna med

jordgubbs snoppare,

Fördela fyllningen på

längden över halva kakan

och vik över den ofyllda

sidan.Skär kakan

tvärsöver i cirka 2 centimeter breda bitar.

Tvinna varje degremsa

och forma den tills en lös

knut. Lägg den på plåtar

med bakplåtspapper.


Gör likadant med den andra kakan.Jäs under

bakduk cirka 30 minuter.

Pensla bullarna och fin

hacka Cashewnötterna

strö över bullarna.


Grädda i mitten av ugnen

5-8 minuter i 225 -250 grader.

Låt bullarna

svalna på galler under bakduk.


Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------

Av ag li - 21 september 2010 18:20

4 st  flätor

Ingredienser:
•1 pkt (50 g) jäst
•150 g smör eller margarin
•5 dl mjölk
•1 st ägg
•15-17 dl vetemjöl

Fyllning klippta FLÄTOR:

Apetina Fetaost Oliver i Olja 300 g

Zeta Soltorkade Tomater Creme 140 g

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken och rör om och värm till 37 grader.

Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den blivit upplöst. Häll sedan över resten av vätskan.

Blanda ner ägg.Använd sedan gärna elvisp med degkrokar eller maskin för att göra degen.

Tillsätt mjölet, lite i taget och rör/kör till en smidig och blank deg. När degen känns smidig och släpper bunkens kanter är den bra. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 30 minuter.

Öppna burken med  Apetina Fetaost Oliver i Olja och Zeta Soltorkade Tomater Creme  häll innehållet i två  skålar till fyllningen.

Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela den i fyra delar. Varje del kan sedan bakas ut till  flera längder.

Klippta längder


Hacka tomaterna fint,Kavla ut degdelen till en platta, ca 20 x 30 cm. Häll på lite fetaost olja  och använd en pensel för att fördela fetaost oljan  jämnt över plattan   strö sedan över tomaterna över plattan lägg sedan fetaost oliver  Rulla sedan ihop på långsidan och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

 

Använd sedan en sax för att klippa flikar.

 

Pensla med uppvispat ägg.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter eller i varmluftsugn samma grader och tid.

Av ag li - 16 september 2010 15:10

Ingredienser

8 st Lithells varmkorv

1 burk jordnötpasta

2 dl Arla Yoggi Blåbär & Banan

rikligt med ketchup

rikligt med kryddjohans GRATÄNGKRYDDA



1. Ta fram krovarna och skär dom i slantar, ta sedan fram en stekgryta smörj den med lite rapsolja

sätt grytan på plattan sätt sedan plattan på 5 tillsätt sedan  korven och jordnötpastan och Arla Yoggi Blåbär och Banan och tillsätt också  ketchupen rör om allt tillsätt sedan kryddjohans gratängkrydda och rör om igen och  låt sedan  allt sjuda i hop.


2. ska serveras het med ny kokt ris eller pasta..


gjord av och skriven av kocken Agustin

Ovido - Quiz & Flashcards