Senaste inläggen
Ingredinser:
1 kg Äkta Parmigiano Reggiano ost ska vara stämpel på
som indikerar att den är en äkta Parmeran ost.
1000 g köttfärs
2 st äggulor
1. Ta fram en stor bunke
lägg i köttfärsen i den
och tillsätt 2 äggulor i den riv sedan
Parmigiano Reggiano ost över köttet och
blanda runt det med en träsked.
2. Ta en klick med Parmigiano Reggiano
köttfärsen och rulla
perfekta Parmigiano Reggiano-köttbullar.
3.Ta fram en stor
stekpanna spreja den med lite rapsolja i den,
sätt den på plattan sätt plattan sätt sedan plattan på 5
och låt den bli varm ta sedan dom Parmigiano Reggiano köttbullarna
och stek dom.
4.Dra ner plattan till 1
och gör fler Parmigiano
Reggiano köttbullar och dra upp plattan till 5 och stek dom,
fortsätt så till smeten är slut.
5 Dom serveras varma met ny kokt ris.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>------
Ingredienser
900 g Grytbitar
500 g Cashewnötter
1. Ta fram en bunke
gör Agustins marinad
Ingredienser
1 ½ msk rapsolja
2 dl thai sweet chilisacue
1 gul lök
1 tsk salt
1 tsk socker
och några riv med svartpepparkvarnen
Fin hacka löken lägg i den
i bunken och tillsätt oljan
och Thai Sweet chilisauce,
tillsätt socker, tillsätt sedan salt och svartpeppar.
2. Ta ut grytbitarna ur
kartongen och häll av
blodet av dom och ta
sedan varje bit och skär
dom i tuna skivor och
skär sedan skivorna i strimlor och lägg
strimlorna i marinaden
och ställ sedan in dom
marineradegrytbitstrimlorna
i kylskåpet över natten.
3 Gör Agustins Hemmagjorda
smulpajdeg
Ingredienser
1 dl flytande margarin
4 dl vetemjöl
Ta fram en bunke.
sikta i 4 dl vetemjöl i den
tillsätt sedan 1 dl flytande margarin
arbeta ihop en perfekt smuldeg med fingrarna.
4. Ta sedan fram en pajform och lägg degen i den
och böja att bygga en perfekt botten på 1 milimeter och fortsätt sedan bygga kanter på 1 milimeter runt om pajformen,ställs sedan in den färdiga pajskalet i kylskåpet och låt en vila där i 15 minuter.
5.Nagg den med en gaffel ställ sedan in pajskalet i kylskåpt igen.
6.Ta ut pajskalet ur kylskåpet & sätt på ugnen på 175 grader
och vänta tills den är varm du förgrädda du pajskalet i 11 minuter
ta sedan ut den när klockan ringer och låt den svalna lite.
7. Häll i den marineradegrytbitstrimlorna i pajen,
grov hacka sedan Cashewnötterna på skärbräda och strö sedan över pajen
och grädda sedan den på 175 grader i 35 minuter.
ta sedan ut den när klockan ringer
den ska vara varm när du servera den.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------
Fina pannkakor grundrecept
3 ägg
6 dl röd mjölk
2½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk avsvalnat smält smör
smör till stekning
Vispa sönder äggen och
tillsätt hälften av mjölken,möjl och salt.
Vispa till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken
och det smälta avsvalnade fettet. Låt smeten vila ca 30 minuter i kylskåpet före gräddningen. Grädda i
stekpanna med sluttande kanter.
Beräkna knappt 1 dl smet till 1 pannkaka ½ dl till crépesstorlek.
Hetta upp stekpannan
och lägg i lite fett.Häll
ett tunt lager smet i stekpannan.
När ytan stelnat är det dags att vända och grädda på andra sidan
färgen
ska vara ljust gyllenbrun.
Rör om i smeten då och då, så att mjölet inte
sjunker till botten.
Fyllning:
800 g frysta Pangasiusfiléer
1 stor gul lök
5 dl lätt Créme Fraiche
rikligt med Ketchup
2 krm salt
1.Ta fram och tina fisken
skär sedan alla filéer i mitten
så det blir två delar av alla filéer bunta sedan ihop dom
och skär som i tunna strimlor.
2.Blanda ingredienserna
till såsen,
Fin hack löken,
öppna créme fraichen
och häll innehållet i en
skål och tillsätt rikligt med ketchup
och lite salt.
3.Ta fram en djuptallrik
lägg fisken i en den och häll
såsen över fisken blanda
runt det.
4.Ta fram en
Gratängform spreja den med lite rapsolja.
Ta fram en stor tallrik lägg 6 stycken crépes fyll varje crépes
med Fygandefisko och rull ihop dom och lägg
dom i en Gratängform.
5.Ta på ugnen på 175
grader vänta tills den är het ställ då in crépesen i
ugnen och grädda dom i
35 min ta sedan ut dom
när klockan ringer och ska serveras het.
Skriven och gjord av Agustin@>-------
Ingredienser
8 dl färska blåbär
8 dl fäska hallon
socker
Agustin Smuldeg
4 dl vetemjöl
1 dl flytade margarin
2 st socker
1. Ta fram en bunke
häll mjölet och margarinet och sockert i den
böja arbeta ihop degen med fingrarna till en perfekt smuldeg.
2 ställ in bunken med degen i kylskåpet låt den vila där i 15 min.
ta sedan fram degen i rumstempratur, ta sedan fram 6 mörmått för dela degen i varje mått börja sedan bygga en perfekt bottnar och kanter i varje mörmått.
3 ställ dom färdiga mörmåtten i kylskåpet låt dom vila i 10 min
ta sedan ut dom och lägg dom på
plåtar
med bakplåtspapper.
4. Sätt ugnen på på 175 grader och vänta tills den är varm
förgrädda då mörmåtten i 11 minuter ta sedan ute dom och låte dom svalna lite.
5. Fördela hallonen och blåbärna i varjen mörmått och strö lite socker över varje mörmått och grädda sedan mörmåtten i samma grad tal som förut men nu ska du grädda dom i 13 minuter.
6. Ta sedan ut dom och låt dom svalna lite före servering.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>------
Ingredienser
2 st 500 Findus FRYST LAXFILÉ
500 g fryst Broccolibukett
5 st mogna Avcado
2 st 250 ml Milda mat extra
EXTRA FYLLIG -EXTRA LÄTT
½ fiskbuljongtärning
2. Kärna ur avocadona
och gröp sedan ur dom
med en matsked,hacka
sedan köttet i bågar och skär sedan dom i tärningar,
lägg dom i en kastrull gör detsamma med brocclibuketterna.
3 Tillsätt sedan 2 st 250 ml
Milda mat extra
EXTRA FYLLIG-EXTRALÄT.
ta fram laxarna och skär dom i strimlor och sedan skär du strimlorna i tjocka bitar tillsätt sedan ½ fiskbuljongtärning, låt det koka upp på 4 och rör sedan om lite
dra sedan ner till 2 och låt det sedan Sjud under lock rör om då och då.
får inte bränna.
4. Soppan ska serveras varm med ett gott vitt vin till.
skriven och gjord av kocken Agustin@>-------
48 st
Ugn:225-250 grader
Ingredienser
125-150 g margarin
5 dl röd mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl vit sirap
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
20 st svenska färska jordgubbar
1 dl flytande margarin
Pensling
1 ägg,uppvispat
100 g osaltade Cashewnötter
Smält fettet i en kastrull,
tillsätt mjölken och värm
till cirka 37 grader.Rör ut
jästen med degspadet i en bunke eller
köksmaskin.
Tillsätt sirap,salt och
nästan allt mjöl,spara lite
till ubakningen.Arbeta
degen tills den blir slät
och blank.
Täck den med bakduk och låt jäsa
på rumsvartmt ställe 30-40 minuter.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut dem till avlånga
kakor,cirka 25*50 centimeter.
Ta fram och skölj och noppa jordgubbarna med
jordgubbs snoppare,
Fördela fyllningen på
längden över halva kakan
och vik över den ofyllda
sidan.Skär kakan
tvärsöver i cirka 2 centimeter breda bitar.
Tvinna varje degremsa
och forma den tills en lös
knut. Lägg den på plåtar
med bakplåtspapper.
Gör likadant med den andra kakan.Jäs under
bakduk cirka 30 minuter.
Pensla bullarna och fin
hacka Cashewnötterna
strö över bullarna.
Grädda i mitten av ugnen
5-8 minuter i 225 -250 grader.
Låt bullarna
svalna på galler under bakduk.
Skriven och gjord av kocken Agustin@>-------
Ingredienser:
•1 pkt (50 g) jäst
•150 g smör eller margarin
•5 dl mjölk
•1 st ägg
•15-17 dl vetemjöl
Fyllning klippta FLÄTOR:
Apetina Fetaost Oliver i Olja 300 g
Zeta Soltorkade Tomater Creme 140 g
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken och rör om och värm till 37 grader.
Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den blivit upplöst. Häll sedan över resten av vätskan.
Blanda ner ägg.Använd sedan gärna elvisp med degkrokar eller maskin för att göra degen.
Tillsätt mjölet, lite i taget och rör/kör till en smidig och blank deg. När degen känns smidig och släpper bunkens kanter är den bra. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 30 minuter.
Öppna burken med Apetina Fetaost Oliver i Olja och Zeta Soltorkade Tomater Creme häll innehållet i två skålar till fyllningen.
Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela den i fyra delar. Varje del kan sedan bakas ut till flera längder.
Hacka tomaterna fint,Kavla ut degdelen till en platta, ca 20 x 30 cm. Häll på lite fetaost olja och använd en pensel för att fördela fetaost oljan jämnt över plattan strö sedan över tomaterna över plattan lägg sedan fetaost oliver Rulla sedan ihop på långsidan och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Använd sedan en sax för att klippa flikar.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter eller i varmluftsugn samma grader och tid.
Ingredienser
8 st Lithells varmkorv
1 burk jordnötpasta
2 dl Arla Yoggi Blåbär & Banan
rikligt med ketchup
rikligt med kryddjohans GRATÄNGKRYDDA
1. Ta fram krovarna och skär dom i slantar, ta sedan fram en stekgryta smörj den med lite rapsolja
sätt grytan på plattan sätt sedan plattan på 5 tillsätt sedan korven och jordnötpastan och Arla Yoggi Blåbär och Banan och tillsätt också ketchupen rör om allt tillsätt sedan kryddjohans gratängkrydda och rör om igen och låt sedan allt sjuda i hop.
2. ska serveras het med ny kokt ris eller pasta..
gjord av och skriven av kocken Agustin
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|