Senaste inläggen
DJUPFRYST KYCKLINGFILÉ,AV BRÖST,MÖRAD,1000G
1 st mogen avokado
halva inehållet wokgrönsaker
3 st svenska morötter
2 burk majs
1 burk créme Bonjour Cuisine vitlök & örter
1.Ta fram & tina kycklingfilerna skär sedan dom fint,
lägg dom i en skål ställ sedan in den i kylskåpet,
Hacka sedan morötterna i savar med en ALLGATOR family
lägg sedan dom i anan skål ställ den också i kylskåpt
tillsätt en burk majs in skålen där morotsavarna ligger.
2.tillsätt också wokgrönskakerna där och blanda runt allt
tillsätt sedan avokadon blanda det försiktigt.
häll rapsolja i en stekpanna sätt plattan på 6
låt den bli varm dra sedan ner till 4 stek kycklingen och tillsätt sedan grönskakerna
3.fin hancka sedan avokadon och tillsätt den i häll sedan i créme bonjour cuisine vitlök och örter såsen och prässa sedan i en apelsin och blanda runt all och låt sedan det koka under tiden det gör det,
4.lägg lasangeplattor i en rund ungsäkerform
fördela sedan maten över alla lasangeplattorna grädda sedan detta på 175 grader i 35 min i mitten av ungnen ta sedan ut den och servera den varm med fin hackad krispsallad.
tillagad av kocken Agostin
Smuldeg:
3½ dl vetemjöl
90 gram margarin
1 nypa salt
3 msk varmt vatten
blanda i hop alla ingredienser
i en bunke tills det har blivit en smulig deg
förgrädda sedan den på 150 grader i 7 min
Fyllning:
1 stor gul lök
2 mellan stora morötter
2 dl Extra fin CRÉME FRAICHE fetaost & soltorkade tomater
skala löken och fin hacka den
riv skala morötterna och riv sedan dom på ett rivjärn
blanda detta sedan i en stor skål
ställ sedan allt i kylskåpet
Stek löken och morötterna i fetaost olja
tillsätt sedan créme fraiche
rör om allt låt sedan det sjuda i hop
lägg sedan i fyllingen i pajskale
garnera sedan med osten
grädda sedan den på 175 grader i 45 min i mitten av ugnen.
serveras het.
skriven av kocken Agostin och tillagad av Kocken Tomas.
10-12 st röktavarmkorvar Ta fram en stekgryta sätt den på plattan,
Rikligt med FARMORS HEMLAGADE SENAP sätt plattan på 6 låt den bli varm,
190 g Kidneybönor skiva korven i slantar tillsätt den i grytan låt den steka
2 st 140 g majs tills den har fått en knaprig yta,
2 dl Extra fin CRÉME FRAICHE fort.n: tillsätt sedan senapen rör om så korver för steka i senapen,
kantarell & cognac til
lsätt sedan bönorna och sedan majsen, tillsätt sist
créme fraichen och rör om låt allt sjuda på 2,
ska serveras varmt med passta eller BULGUR.
GORD AV kocken Agustin..
10 digestivekex krossa kexen med matberedare till fina smulor.
2 dl vetemjöl häll dom i en bunke tillsätt sedan mjölet,socker,oljan
2 msk socker blanda i hop det till en smuligmassa,häll
3-4 msk rapsolja böja att trycka ut en botten som ska vara 1 mm tjock
bygg sedan pefekta kanter, låt vila i kylskåpet i 12 min
sätt på ungen på 175
ta sedan ut den låt den kallna,gör fyllningen
FYLLNING: Rör ut färskosten med grädden tillsätt sedan
400g créme cheese sedan socker och ägg,
11/4 dl vispgrädde blanda i hop det till en smet, tina blådärna
2 ägg blanda sedan ner dom,riv choladkakorna
1 dl socker med ett rivjärn tillsätt rivett i smeten blanda runt det till
250 g djuptfryst en slät smet häll smeten i pajskalet grädda den i
2 vitchoklad på 200g var 35 min ta sedan ut den låt den kallna på ett kalt ställe men inte i frysen typ ballkong i snön.
gord av Agostin
denna kaka är änglagod
smuldeg:
7 dl vetemjöl
2 dl flytande margarin
Börja med att ta fram en bunke och en sickt
ta sedan fram mjölet och margarinet, sickta mjölet i bunken och tillsätt margarinet
och blanda sedan ihop det med fingertopparna.
Tag sedan fram en stickform
ta 1 dl av smuldegen och börja arbeta ut en perfekt botten.
När den sedan är klar fortsätter du att göra en perfekt kant runt om, sedan när detta är klart så ställer du in pajbotten i kylskåpet ca 5-10 min så att den får stå till sig.
Pajbotten ska för gräddas i 175 grader i 35 min
Låt den svalna lite före innan du börjar med fyllningen.
Fyllning:
4 st morötter rivna
1 stor gul lök finhackad
1 burk Extra Fin Créme Fraiche fetaost soltorkade tomater
1 burk soltorkade tomater (finhackad)
2-3 msk olja utav Apetina's feta ost
Tillagning:
Bryn löken och morötterna lätt på lagom värme så det känns luftigt och fint, lägg sedan i tomaterna och rör om.
Häll sedan i creme fraichen (hela burken) så det blir fin konsistents, häll upp det i pajformen och dekorera med feta osten ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 40 min
serveras het...
Gjord och tillagad av Mr Tomas and Agostin
Smuldeg:
8 dl vetemjöl
2-3 dl flytande-margarin
ta fram en bunke, Blanda sedan ihop mjöl och margarin med fingertopparna
häll 1dl av degen i pajformen och börja arbeta ut en perfekt botten sedan när du gort det häller du i resten av degen i formen och sen fortsätter du med att arbeta upp en perfekt kan runt om
låt den sedan stå i kylskåpet i 10 min så den ligger till sig
ta sedan ut den och nagga den
sätt sedan in den i mitten av ugnen på 170 grader i 10-15 min
låt den sedan kallna,
gör fyllningen:
200 gram tinade räkor
1 hel odlad lax
1 msk curry
3 msk rejäla creme fraiche
1 tsk salt
½ dl sweet chili sauce
1 stor gul lök finhackad
1 burk inlagda soltorkade tomater 10 st skivor finskuret
2 msk fetaostolja
Hacka löken fint och finhacka tomaterna,bryn dom sen i pannan
med oljan från fetaosten.Värm laxen i ugnen på 100-150 grader så skinnet lossnar
ta sedan fram den och lossna på skinnet ta sedan fiskköttet
och lägg det i en skål finfördela det med fingrarna
häll sedan det i lök-tomatblandningen lägg sedan i räkorna
och krydda med curry,salt och sweet chili sauce
tillsätt sedan cremé fraiche
rör sedan om varsamt, lägg sedan blandningen i pajformen & grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min på 200 grader
ta sedan ut den, ska serveras varm.
skriven och tillagad av kockarna Agustin och Tomas
Det här behöver du...
Smuldeg:
9 dl vetemjöl
3 dl flytande margarin
Häll mjölet i en skål, tillsätt margarinet och knåda ihop till en smuldeg
Ta fram en pajform med löstagbar botten,
lägg sen i 3 dl smuldeg och arbeta ut den med händerna
tills du har fått en fin botten.
Ställ sedan in den i kylen minst 15 min
nagga den sedan med en gaffel och
förgrädda den på 175 grader i mitten av ugnen i 17 min.
Tag sedan ut den, låt kallna
Fyllning:
4 halv gula bananer
3 dl socker
3-4 msk kanel
ca 300g cocos
Dela bananen på mitten som vanligt, skär dom så att dom liknar banan planker.
Knäck äggen och rör om med en gaffel och pensla banan plankerna, sockra lätt med kanel och cocos på vardera sida och stek dom lätt på svag värme i några minuter tills dom får guldbrun färg.
Lägg dom sedan i det förgräddade pajskalet,
ta degen som är kvar smula över pajen så det blir som ett lock
och grädda den 15-20 min till.
Servera med glass!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|