Senaste inläggen

Av ag li - 14 juni 2010 16:02

 DJUPFRYST KYCKLINGFILÉ,AV BRÖST,MÖRAD,1000G

 

1 st mogen avokado

 

halva inehållet wokgrönsaker


3 st svenska morötter

 

2 burk majs    

 

1 burk créme Bonjour Cuisine vitlök & örter

 


1.Ta fram & tina kycklingfilerna skär sedan dom fint,

lägg dom i en skål ställ sedan in den i kylskåpet,

Hacka sedan morötterna i  savar med en ALLGATOR family

lägg sedan dom i anan skål  ställ den också i kylskåpt

tillsätt en burk majs  in skålen där morotsavarna ligger.


2.tillsätt också wokgrönskakerna där och blanda runt allt

tillsätt sedan avokadon blanda det försiktigt.

häll rapsolja i en stekpanna sätt plattan på 6

låt den bli varm dra sedan ner till 4 stek kycklingen och tillsätt sedan grönskakerna


3.fin hancka sedan avokadon och tillsätt den i häll sedan i créme bonjour cuisine vitlök och örter såsen och prässa sedan i en apelsin och blanda runt all och låt sedan det koka under tiden det gör det, 


4.lägg lasangeplattor i en rund ungsäkerform

fördela sedan maten över alla lasangeplattorna grädda sedan detta på 175 grader i 35 min i mitten av ungnen ta sedan ut den och servera den varm  med fin hackad  krispsallad.



tillagad av kocken Agostin

Av ag li - 2 juni 2010 17:23

Smuldeg:

 

3½ dl vetemjöl


90 gram margarin

 

1 nypa salt

 

3 msk varmt vatten

 

 

blanda i hop alla  ingredienser

 

 

i en bunke tills det har blivit en smulig deg

 

 

förgrädda sedan den på 150 grader i 7 min



Fyllning:

1 stor  gul lök

2 mellan  stora morötter

2 dl Extra fin  CRÉME FRAICHE  fetaost & soltorkade tomater

skala löken och fin hacka den

riv skala morötterna och  riv sedan dom på ett rivjärn

blanda detta sedan i en stor skål

ställ sedan allt i kylskåpet

Stek löken och morötterna i fetaost olja

tillsätt sedan créme fraiche

rör om allt låt sedan det sjuda i hop

lägg sedan i fyllingen i pajskale

 

garnera sedan med osten

grädda sedan den på 175 grader i 45 min  i mitten av ugnen.

serveras het.

skriven  av kocken Agostin och tillagad av Kocken Tomas.

  

Av ag li - 26 februari 2010 01:57

Av ag li - 23 februari 2010 17:13

10-12 st röktavarmkorvar                              Ta fram en stekgryta sätt den på plattan,

Rikligt med FARMORS HEMLAGADE SENAP     sätt plattan på 6 låt den bli varm,

 190 g Kidneybönor                                      skiva korven i slantar tillsätt den i grytan låt den steka

2 st 140 g majs                                             tills den har fått en knaprig yta,                                   

2 dl Extra fin CRÉME FRAICHE fort.n:             tillsätt sedan senapen rör om så korver för steka i senapen,

kantarell & cognac                                         til

lsätt sedan bönorna och sedan majsen, tillsätt sist

                                                  

                     créme fraichen och rör om låt allt sjuda på 2,

                                                  

                     ska serveras varmt med passta eller BULGUR.

 

 

 

 

 

GORD AV kocken Agustin..   

Av ag li - 13 februari 2010 12:08

10 digestivekex         krossa kexen med matberedare till fina smulor.          

2 dl vetemjöl             häll dom i en bunke tillsätt sedan mjölet,socker,oljan

2 msk socker         blanda i hop det till en smuligmassa,häll    

3-4 msk rapsolja     böja att trycka ut  en botten som ska vara 1 mm tjock

                                 bygg sedan pefekta kanter, låt vila i kylskåpet i 12 min

                                 sätt på ungen på 175

                                 ta sedan ut den låt den kallna,gör fyllningen

 

FYLLNING:                 Rör ut färskosten med grädden tillsätt sedan  

400g créme cheese    sedan socker och ägg,      

11/4 dl vispgrädde      blanda i hop det till en smet, tina blådärna

2 ägg                        blanda sedan ner dom,riv choladkakorna                      

1 dl socker                med ett rivjärn tillsätt rivett i smeten blanda runt det till

250 g djuptfryst          en slät smet häll smeten i pajskalet grädda den i

2 vitchoklad på 200g var   35 min ta sedan ut den låt den kallna på ett kalt ställe men inte i frysen typ ballkong i snön.

 

gord av  Agostin  

 denna kaka är änglagod  

Av ag li - 31 oktober 2009 20:16

smuldeg:

7 dl vetemjöl

2 dl flytande margarin


Börja med att ta fram en bunke och en sickt

ta sedan fram mjölet och margarinet, sickta mjölet i bunken och tillsätt margarinet

och blanda sedan ihop det med fingertopparna.

Tag sedan fram en stickform

ta 1 dl av smuldegen och börja arbeta ut en perfekt botten.

När den sedan är klar fortsätter du att göra en perfekt kant runt om, sedan när detta är klart så ställer du in pajbotten i kylskåpet ca 5-10 min så att den får stå till sig.

Pajbotten ska för gräddas i 175 grader i 35 min

Låt den svalna lite före innan du börjar med fyllningen.


Fyllning:



4 st morötter rivna

1 stor gul lök finhackad

1 burk Extra Fin Créme Fraiche fetaost soltorkade tomater

 1 burk soltorkade tomater (finhackad)

2-3 msk olja utav Apetina's feta ost

Tillagning:

Bryn löken och morötterna lätt på lagom värme så det känns luftigt och fint, lägg sedan i tomaterna och rör om.

Häll sedan i creme fraichen (hela burken) så det blir fin konsistents, häll upp det i pajformen och dekorera med feta osten ovanpå.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 40 min

serveras het...

Gjord och tillagad av Mr Tomas and Agostin

Av ag li - 30 oktober 2009 21:06

Smuldeg:
8 dl vetemjöl

2-3 dl flytande-margarin


ta fram en bunke, Blanda sedan  ihop mjöl och margarin med fingertopparna

häll 1dl av degen i pajformen och börja arbeta ut en perfekt botten sedan när du gort det häller du i resten av degen i formen och sen fortsätter du med att arbeta upp en perfekt kan runt om 

låt den sedan stå i kylskåpet  i 10 min så den ligger till sig

ta sedan ut den och nagga den

sätt sedan in den i mitten av ugnen på 170 grader i 10-15 min

låt den sedan kallna,


gör fyllningen:

200 gram tinade räkor

1 hel odlad lax

1 msk curry

3 msk rejäla creme fraiche

1 tsk salt

½ dl sweet chili sauce

1 stor  gul lök  finhackad

1 burk inlagda soltorkade tomater 10 st skivor finskuret

2 msk fetaostolja


Hacka löken fint och finhacka  tomaterna,bryn dom sen i pannan

med oljan från fetaosten.Värm laxen i ugnen på 100-150 grader så skinnet lossnar

ta sedan fram den och lossna på skinnet ta sedan fiskköttet

och lägg det i en skål finfördela det med fingrarna

häll sedan det i lök-tomatblandningen lägg sedan i räkorna

och krydda med curry,salt och sweet chili sauce

tillsätt sedan cremé fraiche

rör  sedan om varsamt, lägg sedan  blandningen i pajformen & grädda  i mitten av ugnen i ca 35-40 min på 200 grader

ta sedan ut den, ska serveras varm. 

skriven och tillagad av  kockarna Agustin och Tomas

Av ag li - 11 oktober 2009 19:07

Det här behöver du...


Smuldeg:

9 dl vetemjöl

3 dl flytande margarin


Häll mjölet i en skål, tillsätt margarinet och knåda ihop till en smuldeg


Ta fram en pajform med löstagbar botten,

lägg sen i 3 dl smuldeg och arbeta ut den med händerna

tills du har fått en fin botten.

Ställ sedan in den i kylen minst 15 min

nagga den sedan med en gaffel och

förgrädda den på 175 grader i mitten av ugnen i 17 min.

Tag sedan ut den, låt kallna


Fyllning:

4 halv gula bananer

3 dl socker

3-4 msk kanel

ca 300g cocos


Dela bananen på mitten som vanligt, skär dom så att dom liknar banan planker.

Knäck äggen och rör om med en gaffel och pensla banan plankerna, sockra lätt med kanel och cocos på vardera sida  och stek dom lätt på svag värme i några minuter tills dom får guldbrun färg.

Lägg dom sedan i det förgräddade pajskalet,

ta degen som är kvar smula över pajen så det blir som ett lock

och grädda den 15-20 min till.

Servera med glass! Glad


Ovido - Quiz & Flashcards