Senaste inläggen

Av ag li - 1 september 2009 22:53

Du Behöver:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk JOKK Blåbärsdryck

Fyllning:

3 mogna bananer

1 st 200g Mjölk Chokladkaka

GÖR SÅ HÄR:

Sätt på ungen så att den är varm när du vispat i hop smeten

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner JOKK Blåbärsdrycken till en jämn smet.

bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter

Stjälp direkt upp tårtan papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på ta sedan fram en kastrull och  aluminiumskål som  får plats i kastrullen

häll sedan upp 2 dl kallt vatten i kastrullen låt de koka upp på 6 an när vattnet har börja koka drar du ner till 2 så det kokar lite och

 sedan bryt ner chokladen i skålen sätt  skålen i det kokande vattnet

låt  chokladen smälta, under tiden den smälter mosar du bananerna på en tallrik tillsätt moset sedan i chokladen rör om till en slät smet

 häll  sedan ut chokladblandningen över rulltårtan

bre sedan ut den över hela tårtan

rulla i hop den till en rulle  lägg sedan runt lite plasfolié

lägg sedan den i kylskåpet låt den ligga där över natten så att chokladen blir fast. 

Planeringstips:

Rulltårtan går bra att frysa! Frys den hel eller i skivor. I skivor så blir det lättare att tina om man bara vill ta fram några stycken.

Kocken Agustin....

Severas med en stor klick Milda Vanilj visp

låt smaka....

skriven av Kocken Agustin gord  av  kocken Agustin...

Av ag li - 6 juli 2009 22:25

1½ msk olja

2 dl thai chilisauce

1 gullök

1 tsk socker

1 tsk salt

2 tsk Curry Madras

och några riv med svartpepparkvarnen

Av ag li - 6 juli 2009 22:07

4 pers.

4 st laxfilére-benfri med utan skinn (tina)

tärna filéerna fint och lägg fisken i marinad

Marinad:

175 ml matlagningsgrädde

1½ tsk pastakrydda

½ tsk salt

½ tsk chilipulver

1tsk pommes friteskrydda ( santa Maria)

1 3/4 msk MRS CHENG'S Mushroom soy


400g fullkornspasta följ brukanv, på kartongen

 Tillagning.

värm upp en stekpanna på full värme

häll i lite rapsolja i stekpannan och vrid ner plattan till 4

tärna fisken

lägg i den i stekpannan låt  den steka  tills den får en fin ljusbrunfärg.


kan serveras med ny kokt ris eller potatis.



Av ag li - 15 maj 2009 18:11

Ta fram en stickform 25,5 cm i diameter

gör pajskalet

 9 dl vetemjöl

400 g flytandemargarin

smält margarinet i en kastrull, häll över mjölet och knåda ihop

häll degen i pajformen knåda ut den

förgrädda den i 175 grader i mitten av ugnen i 16 min

låt kallna.

Fyllning:

500 g skalade räkor

400 g wokgrönsaker

5 dl créme fraiche den röda förpackningen

½ dl curry

3 msk mushroom soy original
2 tsk Cayenne peppar

1 msk seltin

3 krm chilipulver

3 tsk grillkrydda

½ dl apelsinjuice

Tina wokgrönsakerna och räkorna

fräs grönsakerna, tillsätt créme fraichen och rör om varsamt...

tillsätt kryddorna de ovanstående rad här.

Lägg i räkorna och   rör om varsamt

när allt har gift sig, lägg i röran i pajskalet och strö  över riven ost,

grädda den i mitten av ugnen i 175 grader i 45-50 min

kan serveras med en sallad

smaklig måltid!

skriven av Agustin, bagare Agustin, kock Tomas

Av ag li - 14 maj 2009 04:32

Ta fram en stickform 25,5 cm i diameter

gör pajskalet

8 dl vetemjöl

200 g margarin

smält margarinet i en kastrull, häll över mjölet och knåda ihop

häll degen i pajformen knåda ut den

förgrädda den i 175 grader i mitten av ugnen i 16 min

Fyllning:

4 mogna bananer

2 ägg

2 dl socker

2 msk kanel


Häll philadelphian i en bunke och tillsätt äggen och sockret och rör om  Mosa bananerna tillsätt kanelen

  i smeten rör om tillsätt sedan grädden rör om igen

häll smeten i pajskalet

grädda pajen i 175 grader i mitten av ugnen i  25-30 min

tag sedan ut den låt den kallana.

låt smaka

serveras med glass eller vaniljsås







Ovido - Quiz & Flashcards