Senaste inläggen
Du Behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk JOKK Blåbärsdryck
Fyllning:
3 mogna bananer
1 st 200g Mjölk Chokladkaka
GÖR SÅ HÄR:
Sätt på ungen så att den är varm när du vispat i hop smeten
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner JOKK Blåbärsdrycken till en jämn smet.
bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter
Stjälp direkt upp tårtan papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på ta sedan fram en kastrull och aluminiumskål som får plats i kastrullen
häll sedan upp 2 dl kallt vatten i kastrullen låt de koka upp på 6 an när vattnet har börja koka drar du ner till 2 så det kokar lite och
sedan bryt ner chokladen i skålen sätt skålen i det kokande vattnet
låt chokladen smälta, under tiden den smälter mosar du bananerna på en tallrik tillsätt moset sedan i chokladen rör om till en slät smet
häll sedan ut chokladblandningen över rulltårtan
bre sedan ut den över hela tårtan
rulla i hop den till en rulle lägg sedan runt lite plasfolié
lägg sedan den i kylskåpet låt den ligga där över natten så att chokladen blir fast.
Planeringstips:
Rulltårtan går bra att frysa! Frys den hel eller i skivor. I skivor så blir det lättare att tina om man bara vill ta fram några stycken.
Kocken Agustin....
Severas med en stor klick Milda Vanilj visp
låt smaka....
skriven av Kocken Agustin gord av kocken Agustin...
1½ msk olja
2 dl thai chilisauce
1 gullök
1 tsk socker
1 tsk salt
2 tsk Curry Madras
och några riv med svartpepparkvarnen
4 pers.
4 st laxfilére-benfri med utan skinn (tina)
tärna filéerna fint och lägg fisken i marinad
Marinad:
175 ml matlagningsgrädde
1½ tsk pastakrydda
½ tsk salt
½ tsk chilipulver
1tsk pommes friteskrydda ( santa Maria)
1 3/4 msk MRS CHENG'S Mushroom soy
400g fullkornspasta följ brukanv, på kartongen
Tillagning.
värm upp en stekpanna på full värme
häll i lite rapsolja i stekpannan och vrid ner plattan till 4
tärna fisken
lägg i den i stekpannan låt den steka tills den får en fin ljusbrunfärg.
kan serveras med ny kokt ris eller potatis.
Ta fram en stickform 25,5 cm i diameter
gör pajskalet
9 dl vetemjöl
400 g flytandemargarin
smält margarinet i en kastrull, häll över mjölet och knåda ihop
häll degen i pajformen knåda ut den
förgrädda den i 175 grader i mitten av ugnen i 16 min
låt kallna.
Fyllning:
500 g skalade räkor
400 g wokgrönsaker
5 dl créme fraiche den röda förpackningen
½ dl curry
3 msk mushroom soy original
2 tsk Cayenne peppar
1 msk seltin
3 krm chilipulver
3 tsk grillkrydda
½ dl apelsinjuice
Tina wokgrönsakerna och räkorna
fräs grönsakerna, tillsätt créme fraichen och rör om varsamt...
tillsätt kryddorna de ovanstående rad här.
Lägg i räkorna och rör om varsamt
när allt har gift sig, lägg i röran i pajskalet och strö över riven ost,
grädda den i mitten av ugnen i 175 grader i 45-50 min
kan serveras med en sallad
smaklig måltid!
skriven av Agustin, bagare Agustin, kock Tomas
Ta fram en stickform 25,5 cm i diameter
gör pajskalet
8 dl vetemjöl
200 g margarin
smält margarinet i en kastrull, häll över mjölet och knåda ihop
häll degen i pajformen knåda ut den
förgrädda den i 175 grader i mitten av ugnen i 16 min
Fyllning:
4 mogna bananer
2 ägg
2 dl socker
2 msk kanel
Häll philadelphian i en bunke och tillsätt äggen och sockret och rör om Mosa bananerna tillsätt kanelen
i smeten rör om tillsätt sedan grädden rör om igen
häll smeten i pajskalet
grädda pajen i 175 grader i mitten av ugnen i 25-30 min
tag sedan ut den låt den kallana.
låt smaka
serveras med glass eller vaniljsås
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|